Over ons

Ben je op zoek naar advies over het selecteren en implementeren van CRM software? Dan is de kans groot dat je ons kent. We gelden in Nederland al jaren als dé onafhankelijke specialist bij het succesvol selecteren en implementeren van de beste CRM-oplossing.

Ruud Verduin, onafhankelijk CRM adviseur

CRM Software Advies

Hallo , ik ben Ruud Verduin. Ik ben oprichter en managing consultant van CRM Software Advies.

CRM Software Advies is een moderne netwerkorganisatie met een flexibele schil van professionals, waardoor we elk traject van klein tot groot aankunnen.

De organisatie is opgericht in 2001. Al snel begonnen we te groeien en kwamen er meer collega's bij. We hebben gewerkt voor MKB-bedrijven, maar ook voor grote corporates zoals banken en verzekeringsmaatschappijen en not-for-profit organisaties zoals goede doelen, gemeenten en semi-overheidsorganisaties. In 2017 werden we onderdeel van data-driven marketingbureau Smart Connections, dat zelf ook softwareoplossingen levert voor marketing en CRM.

Sinds 2023 zijn we weer volledig zelfstandig en onafhankelijk. We hebben onze aanpak gestroomlijnd en verbeterd door het inzetten van slimme tools en technieken. Voordelen voor onze klanten: minder kosten, een korte doorlooptijd en hoge betrokkenheid van alle betrokkenen.

Wil je meer weten over onze aanpak? Kijk dan op de pagina's over onze diensten.

Ruud Verduin - onafhankelijk CRM adviseur

Hoe we ons onderscheiden

In de loop der tijd hebben we veel organisaties mogen begeleiden bij selectietrajecten voor marketing- en salessoftware. Natuurlijk hadden we ook concurrenten. We zagen echter dat veel andere adviseurs niet onafhankelijk waren. Ze hadden nauwe banden met bepaalde softwareleveranciers, adviseerden alleen software die ze zelf ook konden implementeren of ze kregen vergoedingen voor het aandragen van nieuwe klanten.

Dat wilden wij graag anders doen. Wij kozen ervoor om ons te onderscheiden door echt onafhankelijk advies te geven. we onze werkwijze steeds slimmer en strakker. Dat zorgt ervoor dat we vaak deskundiger, sneller en effectiever konden werken dan andere adviseurs.

Ruud Verduin - onafhankelijk CRM adviseur

Iets over mij

Misschien wil je ook nog iets weten over mij persoonlijk?
Na mijn opleiding bedrijfskundige informatie kwam ik bij bedrijven zoals Sony en voedingsmiddelenconcern Wessanen al snel in aanraking met het automatiseren van commerciële processen. Daarna was ik projectmanager, consultant en teamlead bij een aantal kleine en grote adviesbureaus, waaronder 5 jaar bij Ernst & Young (EY) waar ik de kneepjes van het professionele adviesvak leerde.

Daarna startte ik mijn eigen adviesbureau. Ik kreeg enige bekendheid als auteur van het eerste Nederlandse boek over CRM en als spreker en dagvoorzitter bij conferenties en bedrijfsevenementen. Als voorzitter van het Platform voor Innovatie in Marketing (PIM) en als hoofddocent van diverse postacademische opleidingen droeg ik bij aan de ontwikkeling van het vakgebied. Nog steeds geef ik als keynote speaker veel presentaties over CRM, klantgerichtheid en het optimaliseren van commerciële processen. En als jurylid van de European Customer Centricity Awards houd ik een vinger aan de pols van de best practices in het vakgebied. 

Mijn kennis en ervaring zet ik graag in om opdrachtgevers te begeleiden op hun pad naar CRM-succes. 

De 3 belangrijkste voordelen op een rijtje

Ruud Verduin - onafhankelijk CRM adviseur

Je CRM-traject is bij ons in vertrouwde handen

Laten we er geen doekjes om winden: we weten allemaal dat veel CRM-projecten mislukken. Ellenlange trajecten, verkeerde keuzes, budgetoverschrijdingen, gebruikers die er niet mee willen werken. Dat wil je het liefst voorkomen. Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het selecteren en implementeren van CRM-software. We weten dus heel goed waar het mis kan gaan én we weten wat er nodig is om er een succes van te maken. Profiteer van onze expertise en ervaring, vermijd de valkuilen en maak van jouw project een succes!

Ruud Verduin - onafhankelijk CRM adviseur

Wij zijn gegarandeerd

100% onafhankelijk

Veel adviseurs hebben banden met softwareleveranciers. Wij onderscheiden ons door onze onafhankelijkheid. Wij kennen veel aanbieders en soms zijn we zelfs spreker op hun evenementen. Maar we hebben géén voorkeuren, we hebben géén afspraken met software-aanbieders en wij accepteren géén vergoedingen – in welke vorm dan ook – voor het aandragen van nieuwe klanten.

We zijn 100% onafhankelijk. Gegarandeerd. Wij staan dus volledig aan jouw kant. We houden aanbieders scherp en sturen op de beste uitkomst voor jou. Dat vinden leveranciers niet altijd leuk, want we stellen scherpe vragen en prikken door alle verkoop-blabla heen. Toch blijven we dat doen, in het belang van onze klanten, in het belang van jou. Want het geeft je de nodige grip op het aanschafproces en bespaart je uiteindelijk veel geld.

Ruud Verduin - onafhankelijk CRM adviseur

Gedegen aanpak

Onze aanpak van CRM-projecten is praktisch maar professioneel. We kennen alle valkuilen en weten wat er nodig is om die te vermijden. We hanteren een helder stappenplan, strak en gestroomlijnd. Elke stap in onze aanpak is doordacht en gericht op een succesvolle uitkomst. We doen niet meer dan nodig is. Voor elke stap geven we duidelijk aan wat we gaan doen en wat we van jullie verwachten. Je weet vooraf precies waar je aan toe bent.

veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over CRM Software Advies

Richten jullie je uitsluitend op het begeleiden van CRM-projecten?

Het eerlijke antwoord is: ja en nee. Ja, CRM Software Advies richt zich uitsluitend op het begeleiden van CRM-trajecten. En nee: CRM Software Advies is onderdeel van adviesbureau Spark Impact, dat helpt met het vergroten van je klantwaarde, zoals het formuleren van een heldere klantstrategie en het verbeteren van commerciële processen. Dus als je daar behoefte aan hebt kunnen we je ook breder helpen. Hoe dan ook ben je bij ons aan het juiste adres voor deskundige ondersteuning bij het selecteren van de beste CRM-applicatie voor jouw organisatie.

Geven jullie echt onafhankelijk advies?

Ja. Wij geven volstrekt objectief advies:
- Wij hebben GEEN VOORKEUR voor bepaalde leveranciers of specifieke oplossingen.
- Wij hebben GEEN BANDEN met CRM-aanbieders.
- Wij nemen GEEN VERGOEDINGEN aan van leveranciers voor het aanbrengen van leads, prospects of klanten.

Hoelang bestaan jullie?

Wij hebben ruim 20 jaar ervaring met het adviseren over CRM. Als organisatie bestaat CRM Software Advies sinds 2001.

HEB JE EEN ANDERE VRAAG?

we geven graag antwoord
5 redenen voor goede CRM-requirements

Ben je op zoek naar een nieuw CRM-systeem?

En zie je door alle bomen soms het bos niet meer? Of vind je het lastig om een goede keuze te maken uit al die softwareleveranciers die om het hardst roepen dat zij de beste zijn? Of is het heel belangrijk dat je een keuze maakt voor een CRM-systeem dat door de gebruikers echt gebruikt gaat worden? Neem dan gewoon contact met ons op. Wij leggen je graag uit hoe we je kunnen helpen om in een zo kort mogelijke tijd alle valkuilen te vermijden en de beste oplossing voor jouw organisatie te kiezen.