Over CRM Software Advies

Ben je op zoek naar advies over het selecteren en implementeren van CRM software? Dan is de kans groot dat je ons kent. We gelden in Nederland al jaren als dé onafhankelijke specialist bij het succesvol selecteren van de beste CRM-oplossing.

Ruud Verduin, onafhankelijk CRM adviseur

Hoe het begon

Hallo , ik ben Ruud Verduin. Ik ben de oprichter van CRM Software Advies. Graag vertel ik je iets over mijn achtergrond en hoe CRM Software Advies is ontstaan.

Na mijn opleiding tot bedrijfskundig informaticus en diverse functies als projectmanager en adviseur bij enkele grote bedrijven werd ik CRM-consultant bij Ernst & Young (tegenwoordig EY), een internationale consultancy-organisatie. Daar leerde ik de kneepjes van het professionele adviesvak. Na 5 succesvolle jaren begon het te kriebelen en waagde ik de stap naar het zelfstandig ondernemerschap. Ik begon mijn eigen adviesbureau: Verduin CRM Consultants.

Ruud Verduin - onafhankelijk CRM adviseur

De groei naar een echt bureau

Mijn eerste opdracht was het begeleiden van de SNS Bank bij het selecteren van een CRM-systeem. Dat smaakte naar meer. In eerste instantie werkte ik gewoon nog in mijn eentje, maar al snel begonnen we te groeien en kwamen er meer collega's bij. We werkten voor grote bedrijven zoals ABN Amro en de Rabobank, voor MKB-bedrijven en voor not-for-profit organisaties zoals goede doelen, gemeenten en semi-overheidsorganisaties.

In de loop der tijd hebben we veel organisaties mogen begeleiden bij selectietrajecten voor marketing- en salessoftware. Natuurlijk hadden we ook concurrenten. We zagen echter dat veel andere adviseurs niet onafhankelijk waren. Ze hadden nauwe banden met bepaalde softwareleveranciers, adviseerden alleen software die ze zelf ook konden implementeren of ze kregen vergoedingen voor het aandragen van nieuwe klanten. Dat zagen we als een kans. Wij kozen ervoor om ons te onderscheiden door echt onafhankelijk advies te geven.

In de loop der jaren maakten we onze werkwijze steeds slimmer en strakker. Dat zorgde ervoor dat we vaak deskundiger, sneller en effectiever konden werken dan veel andere adviseurs.

Ruud Verduin - onafhankelijk CRM adviseur

Nieuw elan

In 2017 werden we onderdeel van een groter bureau: Smart Connections. Dit was fijn omdat we onze klanten daarmee op meer gebieden van dienst konden zijn. Smart Connections groeide als kool en dat was natuurlijk fijn. De keerzijde was echter dat de focus vooral op andere diensten kwam te liggen. Het begeleiden van CRM-projecten kreeg steeds minder aandacht.
Dat begon te schuren en uiteindelijk heb ik eind 2021 mijn belang in Smart Connections verkocht en ben ik opnieuw een eigen adviesbureau gestart: Spark Impact. Ik kocht de CRM Software Advies activiteiten terug en nu hebben ze weer de centrale plaats die ze verdienen.

Sindsdien hebben we ingezet op het stroomlijnen van de aanpak en het ondersteunen met slimme geautomatiseerde tools. Voordelen voor onze klanten: minder kosten, een korte doorlooptijd en hoge betrokkenheid van alle betrokken. Wil je meer weten over onze aanpak? Kijk dan op de pagina over onze Smart Software Selection methode.


De 3 belangrijkste voordelen van

CRM Software Advies op een rijtje

Ruud Verduin - onafhankelijk CRM adviseur

Je CRM-traject is bij ons in vertrouwde handen

Laten we er geen doekjes om winden: we weten allemaal dat veel CRM-projecten mislukken. Ellenlange trajecten, verkeerde keuzes, budgetoverschrijdingen, gebruikers die er niet mee willen werken. Dat wil je het liefst voorkomen. Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het selecteren en implementeren van CRM-software. We weten dus heel goed waar het mis kan gaan én we weten wat er nodig is om er een succes van te maken. Profiteer van onze expertise en ervaring, vermijd de valkuilen en maak van jouw project een succes!

Ruud Verduin - onafhankelijk CRM adviseur

Wij zijn gegarandeerd

100% onafhankelijk

Veel adviseurs hebben banden met softwareleveranciers. Wij onderscheiden ons door onze onafhankelijkheid. Wij kennen veel aanbieders en soms zijn we zelfs spreker op een van hun evenementen. Maar we hebben géén voorkeuren, we hebben géén afspraken met software-aanbieders en wij accepteren géén vergoedingen – in welke vorm dan ook – voor het aandragen van nieuwe klanten.

We zijn 100% onafhankelijk. Gegarandeerd. Wij staan dus volledig aan jouw kant. We houden alle aanbieders scherp en sturen op de beste uitkomst voor jou. Dat vinden leveranciers niet altijd leuk, want we stellen scherpe vragen en prikken door alle verkoop-blabla heen. Toch blijven we dat doen, want dat geeft je de nodige grip op het aanschafproces en bovendien bespaart het je veel geld.

Ruud Verduin - onafhankelijk CRM adviseur

We zijn helder over kosten

Onze aanpak van CRM-softwareselecties is strak en gestroomlijnd. We weten wat er nodig is om de beste keuze te maken. We hanteren een helder stappenplan en doen niet meer dan nodig is. Vooraf geven we precies aan wat we in de volgende stap gaan doen en wat dat kost.  Dus geen overschrijding van budgetten, geen onverwachte meerkosten. Je weet vooraf precies waar je aan toe bent. Dat is fijn, want de kosten van een nieuw CRM-systeem zijn al hoog genoeg.

veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over CRM Software Advies

Richten jullie je uitsluitend op het begeleiden van CRM-projecten?

Het eerlijke antwoord is: ja en nee. Ja, CRM Software Advies is gespecialiseerd in en richt zich uitsluitend op het begeleiden van CRM-trajecten. En nee: CRM Software Advies is onderdeel van adviesbureau Spark Impact, dat in bredere zin helpt met het vergroten van je klantwaarde, zoals het formuleren van een heldere klantstrategie en het verbeteren van commerciële processen. Maar voor deskundige ondersteuning bij het selecteren van de beste CRM-applicatie voor jouw organisatie ben je bij ons altijd aan het juiste adres.

Geven jullie echt onafhankelijk advies?

Ja. Wij hebben geen voorkeur voor specifieke oplossingen en ook geen banden met CRM-aanbieders. Wij nemen ook geen vergoedingen aan van leveranciers voor het aanbrengen van leads, prospects of klanten.

HEB JE EEN ANDERE VRAAG?

we geven graag antwoord
5 redenen voor goede CRM-requirements

Ben je op zoek naar een nieuw CRM-systeem?

En zie je door alle bomen soms het bos niet meer? Of vind je het lastig om een goede keuze te maken uit al die softwareleveranciers die om het hardst roepen dat zij de beste zijn? Of is het heel belangrijk dat je een keuze maakt voor een CRM-systeem dat door de gebruikers echt gebruikt gaat worden? Neem dan gewoon contact met ons op. Wij leggen je graag uit hoe we je kunnen helpen om in een zo kort mogelijke tijd alle valkuilen te vermijden en de beste oplossing voor jouw organisatie te kiezen.