De prijs voor het beste CRM pakket gaat naar…
1 min. leestijd

De prijs voor het beste CRM pakket gaat naar…

Bijna dagelijks worden we op de hoogte gebracht dat de CRM software van leverancier X dé beste CRM applicatie is. Vele awards en prijzen worden uitgereikt nadat een team specialisten zich heeft gebogen over een aantal verschillende CRM pakketten. Alle bekende namen van CRM leveranciers passeren de revue.

Zijn ze werkelijk de beste?

Als je je er even in verdiept blijken er slechts enkele van de honderden beschikbare CRM pakketten vergeleken te zijn en beoordeeld ten opzichte van elkaar. De ene heeft een fantastische gebruikersvriendelijke user-interface, de andere produceert zeer gedetailleerde management rapportages en de derde kan heel goed gekoppeld worden aan 200 andere cloud apps. De echte verschillen komen nauwelijks aan bod.

Maar het ene CRM-pakket is de andere niet. Sommige zijn specifiek voor een branche ontwikkeld, andere zijn voorzien van een breed scala aan functies voor de meest algemene onderwerpen in het brede werkveld van CRM . Sommige  applicaties zijn ontwikkeld voor klantenservice of voor verkoopteams of bieden alle denkbare functionaliteit voor marketing automation. En dan zijn er nog allerlei verschillen te ontdekken met betrekking tot integratiemogelijkheden met ERP software en alle andere systemen die je in je organisatie in gebruikt hebt. Hetzelfde geldt voor koppelingen met social media en communicatiesoftware zoals Slack, Microsoft Teams, Zoom of GoToMeeting.

Vergelijken is lastig

Het valt ook niet mee om softwarepakketten met elkaar te vergelijken en dan te kiezen welke het beste is.

Wij doen dat anders. Wij gaan uit van de behoefte van jouw eigen organisatie, van jouw medewerkers en andere belanghebbenden. Vanuit die behoefte selecteren we dan het beste CRM pakket.

Wij denk dat dát de belangrijkste eer is die een CRM-aanbieder kan krijgen:  verkozen te worden tot de beste oplossing voor jou!

Het kan een hele klus zijn om tussen al die pakketten de beste oplossing te kiezen. Het is onze missie om je daarbij te helpen. Dat doen wij geheel onafhankelijk en transparant. Kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact met ons op om af te stemmen of we iets voor je kunnen betekenen.


Over de schrijver
Wij van CRM Software Advies zijn er om jou te helpen om succesvol te zijn met CRM. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze CRM-tips, e-books en social media.