wat is sales automation

Wat is Sales Automation

Sales Automation is de technologie die bedrijven inzetten om het verkoopproces te automatiseren. Sales Automation verhoogt de effectiviteit en efficiëntie van het verkoopproces door deze te stroomlijnen en te ondersteunen met software.

Soorten Sales Automation

Sales Force Automation

Met Sales Force Automation zet je technologie in om de effectiviteit en efficiëntie van de verkoopmedewerkers te verhogen. Sales Force Automation software biedt mogelijkheden om bezoeken te registreren, op te volgen aan de hand van automatische meldingen, routes te plannen voor de meest efficiënte dagindeling en rapportages te maken.

Sales Enablement

Sales Enablement software voorziet de verkoopmedewerker van de juiste informatie en hulpmiddelen tijdens het verkoopproces. Het laat het verkoopproces en aankoopproces op elkaar aansluiten. Dat betekent dat je zowel de juiste materialen ter ondersteuning van het verkoopproces zoals presentaties, brochures en saleskit via de software tot je beschikking hebt als inzicht krijgt in het aankoopproces.

Sales Performance Management

Sales Performance Management is het ondersteunen van de salesmanager bij het aansturen van zijn verkoopteam: denk aan het maken van prestatieoverzichten, het indelen van rayons, het berekenen van incentives, het maken van beloningsoverzichten. De software ondersteunt vaak een transparante en nauwkeurige manier van variabele beloning van verkopers. De werknemer heeft zelf direct inzicht in zijn prestaties en beloning. Dit soort functionaliteiten zal eerder interessant zijn voor grote verkoopteams dan voor kleine organisaties.

Sales Funnel Management

Dit type software helpt met het plannen en managen van de verkooppijplijn, ook wel sales pipeline of sales funnel genoemd. Hoeveel leads haal je binnen en hoeveel leads worden omgezet in klanten? Sales Funnel Management software helpt bij het meten. Je kunt bijhouden hoeveel leads en prospects zich in elke fase van de funnel bevinden. Daarmee kun je een sales forecast maken en zien waar de conversie verbeterd kan worden.

Voorbeelden van Sales Automation tools

Enkele voorbeelden van veelgebruikte Sales Automation oplossingen zijn:

  • Salesforce
  • Microsoft Dynamics 365
  • SugarCRM.
Reactie plaatsen

Ben je toe aan een nieuw CRM systeem?

Het kiezen van het juiste CRM-systeem valt vaak niet mee. Wij  helpen je graag om er een succes van te maken.