wat is een CRM systeem

Wat is een CRM-systeem?

Een CRM-systeem is een geïntegreerd geheel van processen, mensen en technologie is dat zorgt voor het uitvoeren van de processen voor klantenrelatiebeheer (CRM-processen). Althans, dat is onze definitie.

In het dagelijks spraakgebruik wordt de term CRM-systeem vaak gehanteerd als synoniem van CRM applicatie. Ook wij gebruiken hem vaak in die zin.

Wat is het verschil tussen een CRM systeem en CRM?

CRM staat voor customer relationship management, ofwel het beheren van de klantrelaties van een organisatie.

Er zijn verschillende manieren om naar CRM te kijken: als een strategie (wat voor soort relaties wil je creëren en hoe ga je daarvoor zorgen), als een tactiek (hoe kunnen we onze relaties met klanten verbeteren), als een proces (wat zijn de activiteiten die we ondernemen om tot betere relaties te komen), of als een functie (de afdeling die verantwoordelijk is voor het tot stand komen van betere klantrelaties), of als software (het geautomatiseerde hulpmiddel dat ingezet kan worden in het customer relationship management proces).

Meestal is uit de context wel enigszins af te leiden in welke betekenis het woord CRM wordt gebruikt. In de dagelijkse praktijk binnen organisaties wordt met CRM vaak gedoeld op de software.

Als we spreken over CRM-systeem kan dat ook zijn in de betekenis van 'CRM software', maar veelal duiden we dan op het integrale geheel van de software samen met de processen en de mensen in de organisatie.

Wat is het verschil tussen een CRM-systeem en CRM-software?

Een CRM-systeem is het  geheel van processen, mensen en technologie is dat zorgt voor het uitvoeren van de processen voor klantenrelatiebeheer (customer relationship management)

Met de term CRM-software doelen we dus op een van de componenten. Echter, in het gangbare spraakgebruik worden de begrippen ook wel als synoniemen gebruikt. Je moet dan uit de context afleiden wat de bedoeling is.

Wat is het verschil tussen een CRM-systeem en een CRM-pakket?

CRM-pakket is een vorm van CRM-software. Zie verder hierboven.

Wat is het verschil tussen een CRM-systeem en een CRM-applicatie?

CRM-applicatie is een vorm van CRM-software. Zie verder hierboven.

Reactie plaatsen

Ben je toe aan een nieuw CRM systeem?

Het kiezen van het juiste CRM-systeem valt vaak niet mee. Wij  helpen je graag om er een succes van te maken.